Technical Project Manager

W związku z rozwojem współpracy z naszym partnerem - firmą Cognifide, poszukujemy utalentowanych osób, które dołączą do naszego zespołu.

Firma Cognifide jest liderem w zakresie tworzenia zaawansowanych technologicznie platform marketingowych. Przy ich budowaniu wykorzystywane są technologie Java i .NET oraz produkty tak znanych na świecie firm jak Sitecore, Adobe i Microsoft. W oparciu o te rozwiązania tworzone są portale i serwisy internetowe dla znanych, międzynarodowych marek takich jak: GSK, Direct Line Group, Chivas, Virgin Media, Ford, Lincoln, Coutts, Investec, Barclays, Novo Nordisk.

Aktualnie prowadzimy rekrutację na stanowisko:

Technical Project Manager

Miejsce pracy: Szczecin, biuro Magnetic Point

W Magnetic Point będziesz:

• dostarczać projekty o wartości od 100 tys. do 1 mln £ dla wiodących światowych marek,
  • zarządzać zespołem 3-20 osób od fazy definiowania projektu, poprzez implementację oraz testowanie, aż do dostarczenia klientowi gotowego produktu,
  • usprawniać proces dostarczania projektu czerpiąc najlepsze praktyki z Agile oraz PMBOK,
  • na bieżąco wpływać na całościowy proces dostarczania projektu,
  • współpracować z PMO (zasady kierownia, zarządzanie zmianą),
  • prowadzić retrospektywy, dbać o implementację wniosków oraz promowanie dobrych praktyk.

Liczymy, że do naszego zespołu wniesiesz umiejętności z zakresu:

• zarządzaniu projektem we współpracy z różnorodnymi zespołami technicznymi pracującymi nad rozwojem oprogramowania - min 3 letnie doświadczenie,
  • zarządzania ryzykiem oraz zarządzania zmianą,
  • pełnienia roli leadera/managera (ocena poziomu umiejętności, rozdzielanie zadań, wsparcie zespołu w tworzeniu estymat oraz innych dzałaniach projektowych),
  • analizy, projektowania, rozwoju i implementacji aplikacji webowych,
  • korzystania z tradycyjnych metod zarządzania projektami (np. PMBOK) oraz metodologii Agile (np. Extreme Programming (XP), SCRUM),
  • komunikacji biznesowej, nastawienia na stały rozwój oraz zasad etyki biznesu,
  • swobodnego korzystania z j. angielskiego (poziom min. C1).

Twoim dodatkowym atutem będzie wiedza z obszaru:

• projektów opartnych na Systemach Zarządzania Treścią,
  • zarządzania projektami IT wykorzystującymi technologie, takie jak Java /JEE, ASP.NET, HTML5 itd.

Aby wziąć udział w rekrutacji wyślij CV: praca@magneticpoint.com

Prosimy dołączyć klauzulę: Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych dla realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29.08.1997 r.; tekst jednolity: Dz. U. Nr 133, Poz. 883).